Contact opnemen?

Ervaringen: een buitenland stage

Elke stage is anders. Samen met jou en je school kijken we hoe de stage eruit kan komt te zien. Met een flexibele en pro-actieve houding is er veel mogelijk. Om een beeld te krijgen van een stage via SAMEN hebben we oud-stagiairs gevraagd naar hun ervaringen. Hieronder vind je voorbeelden van hoe zijn hun stage in het buitenland hebben ingevuld.

stage in het buitenland

School parliament met Constantin en Linus (Sustainable Development Cooperation Minor HAN)

“Wij zijn 4,5 maand voor stage bij het project Young Africa in Zimbabwe geweest. Op dit project volgen jongeren (16-20 jaar) een opleiding. Vanuit onze minor was het de bedoeling om een duurzaam product te ontwikkelen voor het project. Er was behoefte op het project om de studenten meer inspraak te geven. In overleg met de staf hebben wij daarom een school parliament opgezet. Samen met een groep enthousiaste studenten hebben zijn wij een eerste parliament opgezet. We hebben ook de staf getraind zodat zij volgend jaar een nieuw school parliament kunnen formeren.”

Leren samenwerken met Silke (SPH)

“Ik ben voor mijn opleiding SPH voor 4,5 maand naar de Filipijnen geweest. De meiden die op het project woonden hadden vaak moeilijkheden in de communicatie. Vooral bij onderlinge frustraties wisten ze niet hoe ze hiermee om moesten gaan, ze hadden dat namelijk nooit geleerd. Als social worker ben ik groep sessies gestart met elf meiden. Hierbij praatte we over de moeilijkheden en maakten we plannen voor gezamenlijke activiteiten. Ik gaf bijvoorbeeld tips over hoe je wanneer je boos bent op een nette manier je gevoelens en mening kan uitten. Langzamerhand werd de sfeer steeds beter en bij mij afscheid hadden de meiden een speciale activiteit georganiseerd. Inde gymzaal hebben we verschillende sporten en samenwerkingsactiviteiten gehouden! Hierbij kwam echt teamwork naar voren. De meiden waren allemaal trots op elkaar en ik op hen!”

stage in het buitenland

Cognitieve vaardigheden met Esther en Jochem (Psychologie)

vrijwilligerswerk India

“Na onze Bachelor Psychologie zijn we voor een half jaar naar India geweest. Op ons project was er voor de jongens op het project vooral ruimte voor sport in de vrije tijd. Wij hebben gezorgd dat er ook andere activiteiten waren voor de kinderen. In groepjes gingen we knutselen en gaven we muziekles te geven. Het lijkt soms heel simpel, maar vanuit onze studie weten we dat dit soort activiteiten bijdragen aan de cognitieve vaardigheden van een kind. Het stimuleert zelfwaardering en door samen te werken in groepjes is het goed voor de sociale omgang.”

Zelf ook op reis?

Voor meer informatie over een stage lopen bij SAMEN kun je contact met ons opnemen!