Contact opnemen?

SAMEN VERHALEN: Ianthe

Gedurende mijn tijd bij SAMEN heb ik niet stil gezeten. In 2003 ben ik voor het eerst met SAMEN in contact gekomen en voor 9 maanden naar Zuid-India vertrokken. Zelf wilden ik graag één jaar, mijn maatje wilde graag 6 maanden. We hebben gecompenseerd en dat werd negen maanden. 

Lees verder

SAMEN VERHALEN: Marga en Nanda

In 1986 ben ik voor het eerst met SAMEN in contact gekomen. Mijn eerste reis was 4 maanden naar Kerala, in India. Vervolgens heb ik 5 jaar in het bestuur gezeten en een groepsreis begeleid. Deze groepsreis ging ook naar India.

Lees verder

SAMEN VERHALEN: Lieke en Mascha

Ik wilde graag een tussenjaar nemen en ik was daar een beetje op aan het oriënteren, maar ik vond eigenlijk alles leuk, ik wilde gewoon heel graag naar het buitenland. SAMEN leerde ik kennen via een open dag voor een studie die ik misschien wilde doen. Er zat een meisje naast me en we raakte aan de praat, zij was net met SAMEN weggeweest en vertelde over deze ervaring, ik weet zo even niet meer hoe ze heette. Maar door haar ben ik op zoek gegaan naar SAMEN en uiteindelijk dus ook via SAMEN weggeweest.

Lees verder

SAMEN VERHALEN: Michael

In 1997 ben ik in contact gekomen met SAMEN omdat ik in het Don Bosco huis aan de Apollolaan kwam te wonen. Samen met Salesiaan Harrie Kanters en drie andere studenten vormden we een hechte groep en gaven we tijdelijk onderdak aan dakloze jongeren. De kantoren van SAMEN en Don Bosco Jonathan, later straatvisie, zaten al in dit huis en ik leerde op die manier veel vrijwilligers van beide projecten kennen.

Lees verder

SAMEN VERHALEN:Ilona

In 1996 ben ik voor het eerst met SAMEN weggeweest. Ik was 17 jaar en ging voor drie maanden naar India. Dat ik nog maar 17 was, was geen probleem voor Harrie en hij heeft geregeld dat ik naar een project mocht. Het project waar ik verbleef was een soort internaat waar kinderen verbleven die verlamd waren en straatkinderen. Overdag waren de kinderen naar school en als ze terugkwamen was er een strak programma dat bestond uit huiswerk maken, sporten en eten. Ik kon hier niet veel betekenen en ben al snel naar een nabijgelegen project voor straatkinderen gegaan. 

Lees verder

Pagina's