Contact opnemen?

SAMEN VERHALEN: Eric en Francijn

Het SAMEN verhaal van Eric en Francijn begon in 1996. Francijn was terug van een Don Bosco groepsreis naar Uruguay, geleid door Pater Harrie. Later heeft Francijn op het informatie weekend in Assel er een presentatie over gegeven, met Eric in het publiek. Ze hebben daarna in een ander weekend samen als vrijwilligers gekookt, waarna de vonk tussen hen oversloeg. Hun relatie was nog maar kort toen Eric via SAMEN uitgezonden werd (1998). Hij was de eerste SAMEN vrijwilliger die voor langere tijd naar Zuid-Amerika werd uitgezonden.

Lees verder

SAMEN VERHALEN: Mascha en Lieke

Mascha: ‘Van jongs af aan roep ik al dat ik na mijn middelbare school een tussenjaar wil nemen, een jaar meer van de wereld zien, rond reizen en culturen te ontdekken. Hoe ik dat jaar dan precies zou gaan invullen qua reisplannen, werkplannen en budget was toen nog lang niet duidelijk, of m’n ouders het een goed en veilig idee vonden vonden ook niet. ;) Naarmate het eind van mijn tijd op het Dr. Mollercollege naderde besloot ik flink wat research te doen, zo kwam ik via via bij SAMEN terecht. Dit was op een introductiedag van de universitaire studie die ik wilde gaan doen, wat een toeval.

Lees verder

SAMEN VERHALEN: Ianthe

Gedurende mijn tijd bij SAMEN heb ik niet stil gezeten. In 2003 ben ik voor het eerst met SAMEN in contact gekomen en voor 9 maanden naar Zuid-India vertrokken. Zelf wilden ik graag één jaar, mijn maatje wilde graag 6 maanden. We hebben gecompenseerd en dat werd negen maanden. 

Lees verder

SAMEN VERHALEN: Marga en Nanda

In 1986 ben ik voor het eerst met SAMEN in contact gekomen. Mijn eerste reis was 4 maanden naar Kerala, in India. Vervolgens heb ik 5 jaar in het bestuur gezeten en een groepsreis begeleid. Deze groepsreis ging ook naar India.

Lees verder

SAMEN VERHALEN: Lieke en Mascha

Ik wilde graag een tussenjaar nemen en ik was daar een beetje op aan het oriënteren, maar ik vond eigenlijk alles leuk, ik wilde gewoon heel graag naar het buitenland. SAMEN leerde ik kennen via een open dag voor een studie die ik misschien wilde doen. Er zat een meisje naast me en we raakte aan de praat, zij was net met SAMEN weggeweest en vertelde over deze ervaring, ik weet zo even niet meer hoe ze heette. Maar door haar ben ik op zoek gegaan naar SAMEN en uiteindelijk dus ook via SAMEN weggeweest.

Lees verder

Pagina's