Contact opnemen?

Per 1 januari is SAMEN op zoek naar een nieuwe coördinator.

SAMEN

Stichting Don Bosco Amsterdam zoekt coördinator voor het project:

SAMEN brengt Nederlandse jongeren (18-30) in contact met projecten in Azië, Latijns, Amerika en Afrika. Hier kunnen zij meeleven en meewerken voor een periode van minimaal drie maanden. Daarnaast organiseert SAMEN jaarlijks een groepsreis. SAMEN is een participatief project waarbij de activiteiten gedragen worden door oud-deelnemers, die zich als vrijwillig inzetten. SAMEN staat voor een goede voorbereiding en een betrokken begeleiding.

SAMEN heeft een stevige basis van ervaren en enthousiaste vrijwilligers en een sterk partnernetwerk. Tegelijkertijd staat het doen van internationaal vrijwilligerswerk onder druk. De komende jaren wil SAMEN inzetten op duurzame verbeteringen waar het gaat om het aanbieden van verantwoord vrijwilligerswerk.

Hiervoor zijn wij per 1 januari 2019 op zoek naar een coördinator voor 0.8 tot 1 fte (32-36 uur) vanaf 1 januari 2019 voor de periode van 1 jaar met uitzicht op verlenging.

De functie

Als coördinator van SAMEN ben je het gezicht van SAMEN. Voor deelnemers, ouders, de buitenlandse partnerprojecten en voor de vrijwilligers. Je werkt intensief samen met een groep van betrokken vrijwilligers, enthousiasmeert, coacht en stelt kritische vragen. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de voortgang en vernieuwing van SAMEN, de fondsenwerving en financiële administratieve. Je rapporteert aan het bestuur van Stichting Don Bosco Amsterdam.

Tot de belangrijkste werkzaamheden worden gerekend:

 • Je bent verantwoordelijk voor het beleid van SAMEN en draagt zorg voor de kwaliteit van de bemiddeling voor vrijwilligers en projectpartners (ontwikkeling en uitvoering jaarplannen, vertalen Don Bosco gedachtegoed, ontwikkelen procedures en richtlijnen).
 • Je stuurt de vrijwilligers aan, zodat zij zelf de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, en tegelijkertijd de doelstellingen van hun werkzaamheden kunnen realiseren (zorgen voor kwalitatieve en kwantitatieve bezetting, begeleiden en motiveren van vrijwilligers).
 • Je coördineert de interne bedrijfsvoering, zodanig dat benodigde informatie en voorzieningen beschikbaar zijn aan bestuur en financiers (opstellen van periodieke rapportages, signaleren en bijsturen, aansturen of uitvoeren van administratieve zaken).
 • Je realiseert de financiële doelstellingen en bent verantwoordelijk voor een dekkende begroting (aanvragen van fondsen en subsidies, budgetbewaking, opstellen begroting en financieel jaarverslag).
 • Je onderhoudt in- en externe samenwerkingsverbanden en volgt afspraken op tussen SAMEN en betrokken instanties zoals donoren, buitenlandse partners en verwante organisaties in Nederland en Europa. SAMEN is betrokken bij de salesianen van Don Bosco in binnen- en buitenland.

FUNCTIE-EISEN

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare ervaring met aanvragen en beheren van projectsubsidies
 • Affiniteit met de leef- en denkwereld van jongeren
 • Ervaring met participatieprojecten en het aansturen van vrijwilligers
 • Affiniteit met het gedachtengoed van ‘Don Bosco’ en diens werkwijze
 • Minimaal twee jaar werkervaring met projectmanagement
 • Algemene kennis van budgetbeheer en financiële rapportages
 • Een flexibele instelling: de bereidheid om dienstreizen naar het buitenland te maken, plus af en toe ’s avonds en in het weekend te werken                                                                      

WIJ BIEDEN

Een leuke, informele werkomgeving in het hart van Amsterdam die je deelt met Don Bosco Straatvisie, volop kansen om jezelf te ontwikkelen en een marktconform salaris. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.

Willem van Sermondt vertelt hier over zijn 5 hoogtepunten bij SAMEN in de afgelopen jaren.

Procedure en meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met de huidige coördinator, Willem van Sermondt via info@samen.org of 020-6792095. Stuur je sollicitatie (motivatiebrief max 1 pagina en CV) uiterlijk 5 november 2018 naar info@samen.org t.a.v. Marieke Buisman, Stichting Don Bosco Amsterdam. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in week 46.
www.samen.org
www.donboscoamsterdam.nl