Contact opnemen?

SAMEN is begonnen met het ontwikkelen van een applicatie die de vrijwilligers kunnen gebruiken ter ondersteuning bij de activiteiten. Er zijn veel verschillende leerdoelen voor de straatkinderen en straatjongeren die op spelenderwijs aangeleerd kunnen worden. Benieuwd naar waarom er een app gaat komen, hoe hij er uit gaat zien en of jij nog wat kunt toevoegen? Lees dan snel verder.

Sport en spel idee

Waarom een app?

De vrijwilligers van SAMEN organiseren regelmatig activiteiten op de projecten waar zij op dat moment werkzaam zijn. Deze activiteiten zijn voor vermaak, maar worden voornamelijk ingezet om de life skills van de straatkinderen en straatjongeren bij te spijkeren. Vanuit de vrijwilligers kwamen veel vragen over wat goede activiteiten zouden zijn, dus vandaar dat SAMEN met het idee komt om een app op te zetten. Een app is makkelijk in gebruik en overzichtelijk.

Zoals de meeste wel zullen weten, lopen de straatkinderen en straatjongeren achter op veel verschillende gebieden, denk aan het communiceren en relaties aangaan, het kritisch en creatief denken, zelfkennis en inlevingsvermogen en zo zijn er nog meer factoren waar ze veel over kunnen leren. Dit komt doordat de kinderen heel veel hebben meegemaakt. Naast het formele onderwijs die deze kinderen krijgen op de projecten, bieden SAMEN vrijwilligers op spelenderwijs informele scholing aan. De vrijwilligers van SAMEN organiseren dan spellen en sporten, zodat de kinderen eigenlijk niet eens door hebben dat ze bezig zijn met leren.

Op spelenderwijs leren is erg belangrijk voor straatkinderen en straatjongeren.

Hoe ziet de app er uit?

De app krijgt verschillende categorieën met elk een eigen leerdoel. Deze leerdoelen worden dan beschreven en daar worden spellen en sporten aan gekoppeld, zodat de kinderen meer van deze life skill kunnen leren op spelenderwijs. Deze spellen en sporten bevatten een uitgebreide instructie, zodat de vrijwilligers zonder moeite een activiteit kunnen opzetten. De app wordt makkelijk om te gebruiken, zodat iedereen er mee kan werken.

Dit najaar beginnen we met het uitwerken van een plan. De groepsreis deelnemers van 2019 zullen intensief werken aan de app. Naar verwachting is de app eind 2019 klaar.